On Time
Service.

Transforming distribution and marketing with key capabilities in customer insight and analytics.

A Team Of
Professionals.

Transforming distribution and marketing with key capabilities in customer insight and analytics.

Analyze Your
Business.

Transforming distribution and marketing with key capabilities in customer insight and analytics.

Ние сме европейска мрежа в подкрепа на бизнеса

Enterprise Europe Network-България

УСЛУГИ

Enterprise Europe Network предлага комбинирани услуги, за да предостави практически отговори на езика на бизнеса.

АКТУАЛНО

Тук се запознавате с новини и информация за В2В и други събития, предстоящи процедури за финансиране на проекти и друга актуална информация.

ПОЛЕЗНО ЗА ВАС

Тук получавате достъп до информационни ресурси и материали от полза за дейността Ви.

ВОДЕЩИ ИНИЦИАТИВИ

Тук получавате информация за ежегодния доклад Иновации.бг, Националния конкурс „Иновативно предприятие на годината“ и Националния иновационен форум.

ИСТОРИИ НА УСПЕХА

Запознайте се с постиженията на наши клиенти.

een.bg

За Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network (ЕЕN) е ключов инструмент в стратегията на ЕС за стимулиране на икономическия растеж и създаването на нови работни места. Разполагаме с мощни бази данни и средства за комуникация, с които да се свържем с всяка точка на мрежата близо до мястото на интерес за Вашия бизнес. Над 600 организации в повече от 60 страни работят заедно в продължение на години, за да осигурят пълен обхват на бизнес услуги, които да са достъпни за Вас с едно обаждане.

Enterprise Europe Network

EEN стартира

Нашата мисия e да съдействаме на малките и средни предприятия да се възползват максимално от възможностите за бизнес и иновативно развитие на единния пазар на Европейския съюз.

Вие търсите международни партньори, но не знаете откъде да започнете? Желаете да модернизирате дейността си, но нямате достъп до свежи идеи? Имате нужда от финансиране, но Ви трябват насоки за различните европейски и национални програми?

Предлагане на интегрирани услуги

 • Достъп до пазари
 • Достъп до финансиране
 • Нови технологии
 • Дигитализация
 • Устойчиво развитие
0
МСП с иновации или международен растеж
0
МСП с участие в брокерските събития на мрежата
0
МСП с персонализирана консултанска помощ в различни области
0
МСП с информация и обучение в областта на международния растеж

ВОДЕЩИ ИНИЦИАТИВИ

een.bg

Enterprise Europe Network (EEN) e най-голямата мрежа за подкрепа на малките и средни предприятия (МСП) в света. Тя свързва над 600 организации в ЕС и извън него, за да подпомогне амбициозните старт-ъпи и МСП. През последните 10 години ние подкрепихме над 2,6 млн. МСП. Българските МСП имат огромен потенциал да успяват като създават нови работни места и помагат на общностите, в които са основани. Уверен съм, че EEN-България може да им помогне да реализират този потенциал!

The Enterprise Europe Network (EEN) is the biggest SME support network in the world, connecting over 600 organisations within and outside the EU to help ambitious start-ups and SMEs. Over the last ten years, we have helped over 2.6 million SMEs. Bulgarian SMEs have an enormous potential to succeed, creating new jobs and helping the communities they are based in. I’m confident that EEN Bulgaria can help them tap this potential!

Giacomo MattinoHead of Unit, SME Internationalisation Unit, DG Grow, EC

ОТЗИВИ НА КЛИЕНТИ

 • Конкурсът „Иновативно предприятие на годината 2021“ е едно от най-хубавите неща, които могат да се случат на една компания. Наградата вдъхнови всеки един човек от екипа ни, всичките ни доставчици и партньори. Затвърди позициите ни на европейския пазар, привлече много нови клиенти. След участието в конкурса още повече сме отдадени на идеята за иновационното развитие в сферата на натуралната козметика. Още не е минала една година след като получихме наградата, а вече имаме одобрен проект за построяване на нова производствена база, която ще увеличи капацитета на производство с 20 пъти.

  Симона Колева
  Маркетинг мениджър на "Оренда Груп" ООД, победител в конкурса "Иновативно предприятие на 2021 г." в категорията "Пазарно лидерство"
 • Една от причините „Atlas Agro Science“ да се радва на толкова многобройни нови бизнес партньорства е именно участието на компанията в този конкурс. Последвалото отличие допринесе за доброто позициониране на Atlas в екосистемата на иновационното развитие и неговите катализатори в България. По този начин ние не само получихме възможността да повишим своята разпознаваемост, но и да достигнем до нови аудитории със своето наистина значимо за планетата и човечеството послание.

  Александра Велкова
  Изпълнителен директор на "Атлас Агро Сайънс" ООД, победител в конкурса "Иновативно предприятие на 2021 г." в категорията "Зелена иновация"
 • Разработката на иновации е рисково начинание, поради естеството на работата (новостите на пазара винаги са свързани с повишено ниво на риск). Всяка една компания, разработваща високо рискови иновации знае колко е полезно да получи валидация и признание, както от пазара, така и от експерти в съответната област. Признанието и видимостта, които ни донесе победата в този престижен конкурс, са отличен ПР за компанията ни. Той доведе до повишен интерес към нас от трети страни. След спечелването на наградата бяхме забелязани и отличени и в други конкурси на местно ниво.

  Ния Йотова
  директор "бизнес развитие" на "ЗенХолд" Ад, победител в конкурса "Иновативно предприятие на 2021 г." в категорията "Иновация в креативните индустрии"
 • Конкурсът направи нашата компания и продукт по-видими и за клиенти, и за партньори. Благодарение на участието ни в него и получената марка „Високи постижения в иновациите“ имаме възможност да достигнем до потенциални международни партньори и клиенти във всички икономически сфери в рамките на Еnterprise Europe Network (EEN) в над 60 държави. Благодарение на активния ни профил в EEN получихме и запитвания от потенциални партньори. Препоръчваме на иновативните и новостартиращи компании да участват в конкурса. Организаторите са изключителни професионалисти и продължават да ни оказват съдействие почти година след провеждането му. За нас спечелването на наградата „Иновативно новостартирало предприятие” е повод за гордост. Наред с това е и стимул за непрестанно развитие както на екипа, така и на продукта ни.

  Милена Желева
  Експерт на "Ондо Солюшънс" ООД, ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА „ИНОВАТИВНО ПРЕДПРИЯТИЕ НА 2020 Г.“ В КАТЕГОРИЯТА „Иновативно новостартирало предприятие“
 • С гордост нареждаме Вашата награда сред най-значимите за Централния кооперативен съюз, защото ни даде допълнителната увереност, че кооперациите в България ще преборят трудностите, породени от COVID-19. Използвам възможността да Ви поздравя не само за усилията, които полагате, за да стимулирате иновативното мислене на българския бизнес, но и за духа и позитивната енергия, с които ги правите.

  Ваня Боюклиева
  Заместник-председател на Централен кооперативен съюз, победител в конкурса „Иновативно предприятие на 2020 г.“ в категорията „Социална иновация“
 • Благодарение на участието в конкурса нашият продукт придоби по-голяма популярност и успяхме в рамките на настоящата година да проведем няколко важни за нас интервюта и репортажи за различни телевизии. С удоволствие рекламираме конкурса на наши познати, които изграждат своите компании и разработват иновативни продукти, за да могат и те да получат допълнителна подкрепа и мотивация да продължат напред, въпреки трудностите, които всеки един от нас изпитва.

  Д-р Пламен Иванов
  Изпълнителен директор на "Гамифино" ООД, ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА „ИНОВАТИВНО ПРЕДПРИЯТИЕ НА 2020 Г.“ В КАТЕГОРИЯТА „Зелена иновация“
 • ,,Съвместната ни работа с Арк Консултинг беше еднакво професионална и приятна, благодарение на чудесния екип на организацията. Сърдечни благодарности за подкрепата и с пожелания за много успешни проекти със стартиращи, малки и средни предприятия в страната!“

  Йордан Мераков
  Изпълнителен директор на "Пауър Дрон" ООД, носител на наградата “Иновативно предприятие на 2019 г.” в категорията "Иновативно новостартирало предприятие"
 • „Екипа на фондацията подхожда с висок професионализъм, разбиране към работата, внимание и уважение. Може би именно уважението им към труда на човека ги прави толкова прекрасни хора. Не те изоставят и са винаги готови на помощ и сътрудничество. Вярвам, че ако повече хора бяха като тях, ежедневните ни дейности биха били песен!“

  Красимира Масларова
  Маркетинг Директор на "Найкомс" ЕООД, носител на наградата “Иновативно предприятие на 2019 г.” в категорията "Социална иновация""
 • Ролята на EEN-България е решаваща в момента на възстановяването на фирмите от COVID-19 кризата, защото мрежата е мостът между търсенето и предлагането на стоки и услуги в ЕС, тя обединява материален и човешки ресурс, като го насочва в приоритетни за ЕС направления. Тази подкрепа за бизнеса от EEN е катализаторът, който може да стартира новите и така необходими икономически промени и рестартирането на индустрията.

  Д-р инж. Венцислав Славков
  Създател и управител на "Спесима" ООД, победител в Конкурса “Иновативно предприятие на 2018 г.” в категорията "Пазарно лидерство""
 • „Подкрепата от инициативи като форума и конкурса играе огромно значение в промотирането на постиженията на компанията. За подобряване на предприемаческата среда и растежа на “зелени” компании ще e нужно да се подобри качеството на образованието и да се създадат нови системи за обучение по предприемачество.“

  Атанас Енев
  Управляващ партньор на "Байомик" ООД, носител на наградата “Иновативно предприятие на 2018 г.” в категорията „Зелена иновация“
 • „Спечелването на наградата в Конкурса за иновативно предприятие на годината в категорията „Социална иновация” през 2017-а година ни помогна много, понеже повдигна завесата пред обществото за един изключително важен въпрос – за децата и новите технологии. Успяхме да стигнем до много деца и техните родители и да ги запознаем с предизвикателствата и заплахите на 21-ви век. Изключително съм благодарен на екипа на конкурса за стремежа и желанието им да откриват свежите и смислени идеи в България.“

  Деян Благоев
  Мениджър в „Булбера“ ЕООД, победител в категорията „Социална иновация“ на конкурса за 2017 г.
 • „Конкурсът за иновативно предприятие на годината беше интересна възможност да се видят новостите, създавани в България, и да се даде допълнителен кураж на предприемчивите и иновативно мислещите хора. „Електросфера“ е част от тази общност. А наградата за нас означава, че имаме съмишленици в нашето разбиране за насоките за развитие на бизнеса в България.“

  Игор Левин
  основател на „Електросфера“ ЕООД, с награда в категорията „Пазарно лидерство“ на конкурсa за 2016 г.
 • „Изключително сме горди с наградата „Иновативно предприятие на годината“, категория „Иновационен мениджмънт“, получена на Единадесетото издание на престижния Конкурс за иновативно предприятие на годината 2015. За нас тази награда е наистина значимо признание за иновационната ни политика, тъй като в основата на оценката стои световно признатият инструмент „House of innovation” на консултантската компания AT Kearny, със задълбочен анализ по пет критерия – иновационна стратегия, иновационна организация и култура, жизнен цикъл на иновационните процеси, движещи фактори и резултати. Тази награда ни вдъхновява и ни мотивира да  бъдем все по-иновативни, креативни и гъвкави!“

  Антон Тодоров
  Мениджър „Бизнес развитие” на „АИИ Дейта Процесинг“, победител в категорията „Иновационен мениджмънт“ на конкурса за 2015 г.
 • “БалБок Инженеринг“ АД бе отличено като Иновативно предприятие в област „Зелена иновация“ в Националния  конкурс  за „Иновативно предприятие“ 2014. Полученото отличие допринесе за самочувствието на целия ни екип и за увеличаване на авторитета ни в страната и в чужбина. Благодарим и за предоставените от Арк Консултинг услуги в областта на оценката, анализа и обществената политика в област „Зелена иновация“. Доказателство за това е отпуснатата през 2015 г.  безвъзмездна финансова подкрепа чрез Норвежкия финансов механизъм 2009 – 2014 за реализиране на проект „Еко-иновативна система за управление на отпадъци с неизвестен състав и произход в България“.

  Д-р Лилия Желязкова
  Изпълнителен директор на “БалБок Инженеринг“  АД, победител в категорията „Зелена иновация“ на конкурса за 2014 г.

Връзка с нас

Моля, попълнете формата и натиснете бутона за изпращане.
Ще се свържем с Вас в рамките на 1-2 работни дни.

  ПАРТНЬОРИ

  ENTERPRISE EUROPE NETWORK

  IN ENGLISH

  ARC Consulting is the EEN coordinator for Bulgaria. It is the consulting arm of Applied Research and Communications Fund (ARC Fund) and offers services in support of innovations and SME internationalization, analysis and public policy advice on innovation and digital transformation, as well as design and implementation of national and international projects under the EU Framework Programs, the Cohesion and Structural Funds. ARC Consulting leverages the professional and technical capacity and experience of ARC Fund to deliver high-quality consulting services to its partners and customers, while helping the think-tank to better achieve its mission.

  Achievements:

  • First Bulgarian finalist in the EEN awards, 2016, for high impact of its services
  • Recognition by the European Commission and the European Innovation Management Academy (IMP³rove Academy) for the Innovative Enterprise of the Year national contest – being a good national practice for entrepreneurial discovery and promotion of innovation-driven business development, 2016.

   

  READ MORE »