Bulgaria
Search
Close this search box.

Международна конференция „Биоикономиката като двигател на зеления, устойчив и приобщаващ растеж“, 28-29 септември 2020 г.

АРК Консултинг има удоволствието да Ви покани да участвате в предстоящата двудневна международна клъстерна конференция, на която е съорганизатор и която е посветена на биоикономиката като двигател на зеления, устойчив и приобщаващ растеж и ролята на клъстерите като ключови играчи в нея. Конференцията  ще се състои на 28-29 септември 2020 г. в хотел Астор Гардънс, к.к. Св. св. Константин и Елена, България. Участието може да бъде присъствено или онлайн.

Като част от поредицата събития на зелената седмица на Европейската комисия, националните клъстерни асоциации на България и Румъния, съвместно с Европейския клъстерен алианс,  АРК Консултинг, координатор на Enterprise Europe Network (ЕЕN) – България и ЕЕN-Румъния и с подкрепата на DG Grow, и консорциумите Horizon 2020 Be Rural & Celebio организират хибридната конференция (присъствена и онлайн), посветена на темата за биоикономиката.

Конференцията е предназначена за клъстери, фирми и други заинтересовани лица, свързани със зеленото развитие на регионите.

В рамките на ден 1,  темата за биоикономика ще бъде разгледана от няколко гледни точки – като част от веригата за създаване на добавена стойност на селскостопанските храни, преквалифициране, S3, като се наблегне на ролята на клъстерите като стълбове на индустриалните екосистеми.

В допълнение към главната тема на събитието, организаторите приветстват участието на други индустриални сектори и представители на клъстери, като осигуряват специален панел за представяне на организациите, което ще разгърне потенциала за междусекторно сътрудничество.

Ключова роля в програмата на събитието заема и представянето на Дунавската международна инициатива „Екосистеми за насърчаване на сътрудничеството в селските и градските райони в Дунавския регион чрез управление на кръговата биоикономика“ – GoDanuBiо.

Ден 2 е посветен на съвместни работни сесии и дискусии между представителите на български и румънски клъстерни организации към изграждане на общ подход в Дунавския и Европейски контекст.

Подробна информация за регистрация, настаняване, лектори, както и програмата на събитието,  може да намерите на неговия официален уебсайт: https://bgro2020.clusterevents.eu

Събитието е безплатно за участие на място и онлайн.

Имайте предвид, че поради съществуващите препоръки за спазване на физическа дистанция, свързани с COVID-19броят на делегатите за присъствено участие е ограниченПотвърждения за присъствено участие ще се извършват на база „първи по ред – първи по право“. Ето защо е препоръчително да направите своята регистрация възможно най-рано.

За повече подробности, моля не се колебайте да се свържете с г-жа Фани Колева, fanny.koleva(at)online.bg.

Ще ви очакваме!

Екипът на ЕЕН, АРК Консултинг