Bulgaria
Search
Close this search box.

Уебинар: Китайският пазар на храни и напитки през 2021 г.

24 февруари 2021 г. | 10:00 – 11:30 (брюкселско време) | 17:00 – 18:30 (пекинско време) |

Събитието е онлайн и на английски език

 

Центърът на ЕС за МСП и Китайско-британският бизнес съвет се радват да ви поканят да участвате в  онлайн семинар на тема „Китайският пазар на храни и напитки през 2021 г. – регулаторни акценти и ключови потребителски тенденции“.

Китай завърши 2020 г. като единствената голяма икономика, отбелязваща положителен ръст. Китайските потребители и бизнес остават уверени, че икономическото възстановяване на страната ще продължи непрекъснато през 2021 г. Пазарът на хранителни стоки в Китай е най-големият в Азия и се насочва към водеща глобална позиция през следващите няколко години. В пост-пандемичния Китай потребителите имат желанието, амбицията и много от тях и финансовите средства да се хранят здравословно, да купуват висококачествени храни и продукти, които разказват ясна история за произход. Европейският съюз и Обединеното кралство имат правилната оферта за качествени първокласни продукти с история и марки, които пленяват въображението на китайските потребители със своето наследство и иновации.

Този онлайн семинар ще представи регулаторна пътна карта за износителите на храни и напитки в Китай през 2021 г. По-конкретно, семинарът ще направи преглед на вноса на храни и напитки, както и основните разпоредби, техническите изисквания и националните стандарти, представени през 2020 г. за четири ключови категории продукти:

(i) млечни продукти;

(ii) допълваща бебешка храна;

(iii) здравословна храна; и

(iv) хранителни съставки.

 

Ще бъде предоставен и преглед на ситуацията в Хонконг, Макао и Тайван. Накрая ще бъдат анализирани нововъзникващите потребителски тенденции и новите възможности за европейските марки.

Събитието изисква предварителна регистрация тук

Допълнителни ресурси – ръководства и практически примери за износ и регулаторни рамки в Китай за различни сектори, можете да намерите тук

Календар с предстоящи уебинари:

За допълнителна информация:

denitsa.marinova(at)online.bg