Women TechEU набира участнички до 10 ноември

Enterprise Europe Network > Актуално > Women TechEU набира участнички до 10 ноември

Европейската комисия публикува първата покана за участие по инициативата Women TechEU, предложена от българския еврокомисар Мария Габриел.

Инициативата WomenTechEU е насочена към високотехнологични стартъпи, ръководени от жени, заемащи висока ръководна длъжност като главен изпълнителен директор или равностойна длъжност в компанията към момента на подаване на предложението за кандидатстване.

Крайният срок за кандидатстване през Funding and Tenders Portal е 10 ноември до 17:00 ч. CET.

Финансиран по Работна програма „Европейската иновационна екосистема“ на Хоризонт Европа, WomenTechEU е съвсем нова инициатива на Европейския съюз. Схемата предлага първокласни коучинг и наставничество за жени-основателки на високотехнологични компании, както и целенасочено финансиране за подпомагане на тяхното бизнес развитие на следващо ниво.

WomenTechEU предлага:

– Финансова подкрепа на одобрените компании под формата на индивидуално безвъзмездно финансиране в размер на 75 000 EUR за подкрепа на първоначалните стъпки в иновационния процес и разрастването на компанията.

– Наставничество и коучинг, предоставени от услугите на EIC Business Acceleration Services в рамките на “Women Leadership Programme”, които включват специални събития за контакти с партньори и представяния пред инвеститори.

– Възможности за участие в специални дейности, организирани от мрежата на InvestEU и Enterprise Europe Network.

Пилотната схема, стартирала на 13 юли, ще подкрепи до 50 обещаващи стартиращи предприятия, водени от жени, започвайки от 2022 година.

За контакт:

denitsa.marinova(at)online.bg