Bulgaria
Search
Close this search box.

Eврокомисарят Илиана Иванова открива Националния иновационен форум „Иновации и устойчив растеж“ на 19 декември

Eврокомисарят Илиана Иванова открива Националния иновационен форум „Иновации и устойчив растеж“ на 19 декември

 

Илиана Иванова – комисар по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Европейска комисия, е специален гост на Националния иновационен форум „Иновации и устойчив растеж“, на 19 декември, вторник, в зала „Средец“, Хотел Балкан Палас, София, от 10,30 ч. Тя ще участва в дискусията по годишния доклад Иновации.бг и ще награди победителите в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2023“. В 19-то издание на форума, част от което е награждаването в конкурса, ще участват представители на правителството, на бизнеса и на научните среди. Изисква се предварителна регистрация до 15 декември.

 

Форумът е най-представителната национална платформа за сътрудничество, насочена към стимулиране на националната икономика и повишаване конкурентоспособността на българските фирми чрез внедряване на нови технологии.

 

Националният иновационен форум се организира от  Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, АРК Консултинг и Еnterprise Europe Network – България,  Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, в партньорство в Единния център за иновации на БАН, София Тех Парк,  БАИТ – Българска асоциация по информационни технологии, BESCO – Българската предприемаческа асоциация, PARAi – Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации, Health and Life Sciences Cluster Bulgaria, Artificial Intelligence Cluster Bulgaria, АИБЕСТ – Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии, Българска асоциация за управление на хората.

 

На събитието ще бъде представен годишният доклад Иновации.бг 2023 с акцент развитието на българската отбранителна индустрия. Докладът дава оценка на иновационния потенциал на националната икономика и състоянието и възможностите за развитие на българската иновационна система.

 

В конкурса „Иновативно предприятие на годината“ повече от 40

новостартиращи и утвърдени компании от всички икономически сектори се борят за наградите в 8 категории. Кандидатите се оценяват от независимо жури от експерти от държавни институции, браншови организации, от научните среди, предприемачи, в категории според въздействието на иновацията. Наградата „Иновативно предприятие на годината“ се присъжда за внедряване на нов или значително усъвършенстван продукт и/или процес/услуга, довел до траен икономически ефект.

 

Над 130 фирми са отличени за новаторските си разработки в конкурса от 2004 г. насам. Отличените и номинираните фирми в конкурса „Иновативно предприятие на годината“ 2023 получават правото да използват марката „Високи постижения в иновациите“.

 

За регистрация за участие във форума, моля попълнете електронния формуляр ТУК не по-късно от 15 декември.

 

Медийни партньори: БНР – Радио София, сп. Икономика, 3-e news.bg, economy.bg, profit.bg, ESGnews.bg, Инженеринг ревю, Industryinfo.bg, Kaldata.bg, списание „Българска наука“, Economy.bg, TLL Media, Lider.bg, CEO Forum, Internet Media Group, Profit.bg.

 

Програма на 19 Национален иновационен форум

Всички издания на Конкурса за иновативно предприятие на годината

Марка „Високи постижения в иновациите“

Доклад Иновации.бг

 

ФБ събитие

Линкедин събитие

 

За повече информация посетете интернет страницата на Фондация “Приложни изследвания и комуникации” или ни пишете на e-mail: innoaward(at)online.bg, тел: 02/ 9733000 (в. 437, 433). За връзки с медиите: maya.tsaneva(at)online.bg