Bulgaria
Search
Close this search box.

Информационен ден по три програми на DIANA ще се проведе в София Тех Парк

Трети информационен ден за обсъждане на възможностите за кандидатстване по трите програми на Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic – DIANA и Фондът за иновации на НАТО, ще се проведе на 18 юли 2023 г., от 15:00 ч., в зала “the Venue”, сграда Инкубатор на София Тех Парк (София, бул. „Цариградско шосе“ 111).

Моля да се регистрирате за събитието на следния линк.

По време на срещата, Синтия Шоу, един от мениджърите на DIANA, ще представи първите три програми и процеса за кандидатстване по тях. В процедурите могат да участват всички дружества, които са учредени и регистрирани в България. Регистрацията на проекти за финансиране по DIANA е активнa в платформата (https://www.diana.nato.int).

Избраните след първия етап на кандидатстване компании могат да получат безвъзмездно финансиране в размер на 100 000 евро, за да развият своите технологични решения, и да се включат в шестмесечна програма за новатори.

На компаниите, избрани да участват във втората фаза на акселераторската програма, ще бъдат предложени допълнителни безвъзмездни средства в размер до 300 000 евро, за да се съсредоточат върху развитието и представянето на технологичните си решения и работата с инвеститори и крайни потребители.

В процедурите могат да участват всички дружества, които са учредени и регистрирани в България.

Фондът за иновации на НАТО е финансово партньорство между участващите 22 съюзници от НАТО и орган за управление на инвестициите, създаден специално за този фонд. Създаването на DIANA и Фонда са част от подхода на НАТО за насърчаване и защита на иновационните екосистеми на съюзническите нации. Тези допълващи се инициативи са предназначени да се ангажират на ранен етап с технологични стартиращи общности от страните членки на Алианса. DIANA и Фондът на НАТО за иновации ще популяризират таланти и технологии, и ще стимулират приемането им от крайните потребители в правителствата и армиите на НАТО.