Bulgaria
Search
Close this search box.

Покана за набиране на кандидатури от производствени МСП за дигитализация (ADMA TranS4MErs Open Call)

Консорциумът на проекта ADMA TranS4MErs е развълнуван да обяви началото на Акселераторската си програма за производствени МСП. Чрез нея ще предоставим услуги, инструменти и финансиране на амбициозни компании за дигиталната им трансформация.

Програмата е организирана на два етапа: Дизайн (Design) и Обновяване (Revamp). Дизайн фазата стартира официално на 1 септември 2022 г. , с обявяването на първия ADMA TranS4MErs Open Call (Покана за набиране на кандидатури). Малки и средни предприятия, в областта на напредналите производствени дейности, са поканени да кандидатстват за ваучери за иновации, които ще им осигурят индивидуална подкрепа от сертифициран Trans4MEr (експерт), с когото да разработят персонализиран План за трансформация.

По време на Дизайн фазата, одобрените МСП ще получат:

  • Достъп до платформата xChange, включително до каталога с подбрани услуги и инструменти за дигитално и напреднало производство, предоставени от членове на Консорциума и трети страни.
  • Ваучер за иновации, с валидност до 8 часа за индивидуална работа с техния TranS4MEr (експерт) за анализиране на резултатите от ADMA Scan за оценка дигиталната зрялост на компаниите, идентифициране на възможности за подобряване на производствените процеси и продукти и създаване на подробна пътна карта за дигитална трансформация.
  • Покана за xChange събития – нашите мрежови събития за водещи индустриални играчи в Европа.

Поканата за набиране на кандидатури е отворена от 1 септември до 14 декември 2022 г. с три междинни дати на одобрения: 2 ноември, 16 ноември и 30 ноември 2022 г. Ранните кандидатури са силно препоръчителни, тъй като ще бъдат преглеждани след всяка крайна дата и избрани на принципа „първи дошъл, първи обслужен“.

Намерете повече информация относно критериите за допустимост на Поканата (Open Call-а) и процеса на кандидатстване на уебсайта на проекта и изпратете своята кандидатура на портала F6S.

 

*ADMA TranS4MErs е проект за 5,6 млн. евро, финансиран от Рамковата програма за изследвания и иновации Хоризонт 2020 на Европейския съюз, основан на работата на ADMA, Европейския център за подпомагане на производството. Проектът се изпълнява от консорциум от 38 партньори от 27-те държави-членки на Европейския съюз, в т.ч. с участието на изследователски и технологични организации, университети, индустриални асоциации, търговски камари, инкубатори/ускорители, агенции за регионално развитие и институти за професионално обучение.

Проектът ще подкрепи амбициозните МСП в процеса на тяхната дигитална трансформация и по този начин ще съдейства за трансформация на европейската икономика и общество в полза за всички граждани и предприятия.

За контакти и повече информация: Теодора Георгиева, Главен експерт, АРК Консултинг
E-mail: teodora.georgieva@online.bg, Константин Узунов, АРК Консултинг, konstantin.uzunov@online.bg