Bulgaria
Search
Close this search box.

Щанд на EEN и двустранни срещи по време на MachTech&InnoTech 2022

Enterprise Europe Network към Клъстер „Мехатроника и автоматизация“ взе участие в изложението MachTech&InnoTech 2022 със свой щанд и провеждане на двустранни срещи, за да представи услугите си в помощ на бизнеса и индустрията.

Изложението за индустриален бизнес MachTech&InnoTech се проведе от 13 до 16 септември в Интер Експо Център в София. Събитието бе открито официално от министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов, който отбеляза високата добавена стойност на сектора Машиностроене. Според предоставените статистически данни, износът на българските машиностроителни фирми възлиза на над 4 млрд. лв. за 2021 г.

Изложението MachTech&InnoTech е ключово за Балканите и Източна Европа и през 2022 г. привлече над 130 участници от България, Чехия, Австрия, Турция, Италия, Германия, Китай и Румъния.

По време на изложението екипът на КМА и Enterprise Europe Network организира срещи между български, румънски и сръбски компании, работещи в сферата на индустриалната роботизация и автоматизация, дистрибуцията на колаборативни роботи за производствени линии и на променливотокови серво системи, както и фирми за металообработка и машиностроене.

По време на срещите и с подкрепата на екипа на КМА към Enterprise Europe Network-България бяха намерени обещаващи възможности за бизнес сътрудничество и обмен на технологии и експертиза между участващите компании. На щанда на КМА бяха представени услугите за бизнеса на европейската мрежа Enterprise Europe Network за навлизане на нови пазари, достъп до финансиране и иновации, както и актуалните тенденции в бранша.

За контакт:

cma@cluster-mechatronics-automation.com