Bulgaria
Search
Close this search box.

Bulbera стартира нова онлайн платформа в помощ на възрастните хора

Bulbera, победител за социална иновация в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2017“, стартира иновативната и безплатна платформа Joined in Care в помощ на възрастните хора в България, техните роднини, болногледачи, както и хората заети в социалния сектор.

19 Април 2022г, България  – В навечерието на един от най-светлите християнски празници, Великден, стартира иновативната и безплатна платформа Joined in Care. Тя е насочена да подпомогне възрастните хора в България, техните роднини, болногледачи, както и хората заети в социалния сектор. Системата има българска версия със съдържания подбрани специално за България. Целта й е да предоставя безплатна полезна информация. Освен това в нея има и контакти на места предоставящи социални услуги във всички области на България, към които можете да се обърнете за съдействие при нужда.

Идеята за портала Joined in Care е на българската ИТ компания Bulbera, която го финансира изцяло със собствени средства. Платформата ще е напълно безплатна и цели да подпомогне хората. „По време на ковид кризата, най-много пострадаха нашите родители, баби и дядовци. Те бяха изолирани от близките си, без възможност да навлязат в новия дигитален свят. Като ИТ компания смятаме, че можем да дадем своя принос за обществото и да помогнем на семействата да са по-информирани и заедно да се справят с трудностите на новото време.“ каза Деян Благоев, съдружник в Bulbera.

В следващите месеци предстои в Joined in Care да се добавят десетки полезни статии, на всякаква тематика. Освен това постоянно ще се обогатява базата данни с места, предоставящи социални услуги за възрастни хора. Предстои добавянето и на още информация, която в момента се подготвя от екипа. Паралелно с всичко това се набират партньори от цял свят, които да допринесат за качественото съдържание на Joined in Care.

Bulbera е българска ИТ компания, която през годините получава редица международни награди за иновации и подкрепа на българското общество. Досега екипа е подпомогнал редица каузи, сред които са обучение на деца, засаждане на гори, подпомагане на спорта, откриване на таланти, както и подкрепа на възрастни хора и техните семейства. През 2021 г. Bulbera беше обявена за една от най-добрите ИТ компании в Източна Европа (Clutch, САЩ). Компанията има офиси в няколко града в България и подкрепя местната икономика и екосистема.

За допълнителна информация и въпроси :

Десимира Василева, Бизнес развитие, 0896080045, desimira.vasileva(at)bulbera.com

Деян Благоев, Съдружник, 0896365927, deyan.blagoev(at)bulbera.com