Bulgaria
Search
Close this search box.

Среща на високо равнище за изменение на климата в Букурещ на 4 и 5 октомври набира участници

Climate Change Summit Bucharest 2022

Срещата на високо равнище за изменение на климата ще се проведе на 4 и 5 октомври 2022 г. в Букурещ, Румъния (Climate Change Summit), като ще събере стотици участници и лектори от цял свят в дискусии, посветени на предизвикателствата и решенията, свързани с изменението на климата и зелената икономика. Отделните панели ще се проведат както на закрито в Театъра „Одеон“, двореца на Парламента и дворецът „Виктория“, така и на открито край уличните арт инсталациите, изобразяващи климатичните кризи, пред които сме изправени.

Основни организатори на събитието са BRD Groupe Société Générale и Social Innovation Solutions, които работят усилено в областта на устойчивото развитие, социалното въздействие и иновациите. Участието в срещата е безплатно, но се изисква предварително кандидатстване за покана.

Какво да очаквате?

  • Над 50 международни лектори и 500 участници.
  • Изследователи, предприемачи и лица, вземащи решения на национално и европейско ниво, новатори от корпоративния свят и неправителствени организации.
  • Мисията на срещата на високо равнище относно изменението на климата е да идентифицира решения на предизвикателствата, свързани с климата, чрез разговори относно политиките за климата, устойчивото финансиране и технологичните иновации.

Събитието е първа среща на високо равнище в Румъния, посветена на въпросите за изменението на климата. Амбициозната цел е събитието да се превърне в годишен референтен форум за национални и европейски лидери в областта, за идентифициране на решения, приложими на местно и регионално ниво в политиките за климата и устойчивостта. Сред най-важните теми на първото издание на срещата са: преходът към зелена икономика, устойчиви финанси и инвестиции, устойчиви решения в енергетиката, селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост и как технологии като AI и Blockchain могат да се превърнат в инструменти в борбата с изменението на климата.

Пълната Програмата по дни може да разгледате тук.

Сред лекторите се открояват имената на глобални лидери в областта, експерти и предприемачи като Линда Зейлина – главен изпълнителен директор и основател на Международния център за устойчиво финансиране (ISFC); Марк Кампанале – основател, Carbon Tracker Инициативата; Оливър Харман – икономист, Оксфордски университет; Hacina Py – главен директор по устойчивост, Groupe Société Générale; Николас Бриен – Президент, Европейска стартъп мрежа; Giedrimas Jeglinskas, помощник генерален секретар за управление, НАТО; Таня Сантиванез, Организация по прехрана и земеделие – ООН; Стефания Раколта-Крусеру, асоцииран директор, ръководител на EU Green Finance, ЕБВР; Alex Găvan – екологичен активист и алпинист; Corina Murafa – експерт по енергийна политика или François Bloch – главен изпълнителен директор, BRD – Groupe Société Générale.

А тук може да намерите повече информация и пълния списък с лектори.