Bulgaria
Search
Close this search box.

Нова европейска иновационна стратегия – възможности и предизвикателства

EEN-България има удоволствието да Ви покани да се включите в представянето на НОВАТА ЕВРОПЕЙСКА ИНОВАЦИОННА СТРАТЕГИЯ, което е организирано от Български иновационен форум, съвместно с ИАНМСП и ще се състои на 26 септември 2022 г. от 10 ч. в Иновационен форум „Джон Атанасов“ на София Тех Парк – официален партньор на събитието.

Приемането на Новата европейска иновационна програма (New European Innovation Agenda) е повратен момент за науката и иновациите в България и региона. Тя е насочена към свързване на местните екосистеми за иновации, създаване на нови работни места и подкрепа за стартиращи компании с оглед на реализация на пълния им потенциал.

В откриващия панел участие ще вземат комисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел, ръководителят на отдел „Иновационна политика и достъп до финансиране“ към ЕК  Андраш Инотай, директорът на Европейския институт по иновации и технологии Мартин Керн, Кийт Секуейра от Европейския иновационен съвет, както и Антоанета Кръстева, директор на Главна дирекция „Образование, младеж, спорт и култура“ към ЕК.

За да представят българската визия, на форума са поканени министърът на иновациите и растежа Александър Пулевпроф. Сашо Пенов, министър на образованието и науката, Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП, както и представители на бизнеса, академичните среди, местната власт, неправителствени организации, инвестиционни фондове и асоциации.

В отделните панели участниците ще говорят за свързване на иновационни екосистеми; ангажиране на таланти; подобряване на съществуващите политики; регулаторни рамки и достъп до финансиране.

Регистрацията за участие е напълно безплатна, на адрес: https://forms.gle/Fgcrr7yXzWeN8Qv49

Българският иновационен форум и членовете на Управителния съвет на организацията Моника Станишева, президент на Борда на директорите на Dir.bg, Милена Стойчева, изп. директор на Junior Achievement България, Кристина Ескенази, председател на Биотехнологичен и здравен клъстер, и Марияна Хамънова, изп. директор на Cleantech България, ще представят различни възможности за българските предприемачи и стартиращи компании как най-пълноценно да се възползват от механизмите на „Новата европейска иновационна програма“.