Bulgaria
Search
Close this search box.

Международен онлайн уоркшоп по градско земеделие

Дигиталния уоркшоп по градско земеделие се организира от проект CityZen, програма Interreg Europe на 19 и 20 април (два половин дни).

Основните теми на събитието са:

  • Inclusive governance in Urban Framing с представяне на няколко модела за управление – Living Labs и Model Forest, както и с практически примери за включване на различни социални групи в управление и изпълнение на инициативи по градско земеделие.
  • Dealing with land scarcity in cities с много практически примери за технологии и организационни модели за градско земеделие, които усвояват разнообразни градски пространства – хидропонични градини, вертикални ферми, покривни оранжерии, които се свързват с инсталациите на сградата и т.н.

Лекторите са от Испания, Нидерландия, Великобритания, Португалия, Гърция, както и от DG AGRI, и мрежите ERIAFF и Mediterranean Model Forest Network.

Участието в уоркшопа е с предварителна регистрация до 16 април като местата са ограничени.

Програмата и линкът за регистрация можете да намерите тук

Проектът CityZen се координира от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и има за цел да подпомогне развитието на градското земеделие в София и България чрез създаването на подходящи политики и подкрепящи мерки. В партньорство по проекта участват още 6 организации от 4 европейски регион, които също желаят да развиват градското си земеделие, както със социална и образователна насоченост, така и като възможност за малък и среден бизнес.

CityZen създава и своя база данни с добри практики, както и организира редица събития за споделяне на опит и дизайн на мерки за подкрепа на сектора.

За контакт:

denitsa.marinova(at)online.bg