Bulgaria
Search
Close this search box.

Програмата „Challenge Us 2021“ подпомага компаниите да проучат ползите от големите данни за техния бизнес

SoBigData – Европейската научноизследователска инфраструктура за големи данни и социален добив на данни започна своята програма „Challenge us 2021“, която предлага подкрепа за бизнес предприятия, вкл. МСП да проучат потенциала на големите данни в техния бизнес. Програмата се финансира в рамките на Хоризонт 2020.

Подкрепата за одобрените фирми-кандидати е безплатна и включва пакети от работно време на висококвалифицирани експерти по big data и използването на високопроизводителни компютри на виртуалната инфраструктура на SoBigData.

Предизвикателството „Challenge us 2021″ е предназначено да изгради мост между промишлеността и академичните среди, предлагайки безплатната подкрепа на учените на SoBigData:

– Дизайн на решения (design solutions).
– Доказване на концепция (proof of concept).

Кандидатстването към програмата е с попълване на формуляра на адрес http://www.sobigdata.eu/challenge-us-2021 и изпращането му до 15 май 2021 г.

Известяване на победителите: 01 юли 2021 г.
Период на изпълнение: 15 юли – 15 октомври 2021 г.
Финално събитие: 11 ноември 2021 г.

Повече информация е налична в брошурата на програмата „SoBigData Challenge US – 2021“ (PDF) и на уебсайта на SoBigData и портала към неговата виртуална инфраструктура.

За контакт:

Местният партньор на програмата за България:

Център за изследване на демокрацията

г-н Тодор Галев

todor.galev(at)online.bg

За контакт с Enterprise Europe Network-България:

denitsa.marinova(at)online.bg