Bulgaria
Search
Close this search box.

Онлайн представяне на новия Наръчник по киберсигурност за малки и средни предприятия

В публичното пространство обичайно се говори за големите кибератаки, които засягат милиони потребители, чрез пробив на институции и глобални корпорации. Това създава измамно чувство на сигурност, че малкият и среден бизнес не е обект на кибер посегателства. С ускорената дигитализация и прехвърлянето на ключови процеси във виртуалното пространство поради пандемията и изискванията за социална дистанция, българските малки и средни компании станаха уязвими за хакерски атаки. Недостатъчно добрата подготовка да посрещнат кибер заплахите ги прави основна мишена за киберпрестъпниците.

Какви рискове и предпазни мерки съществуват за малкия бизнес? Как и кога да се въведат? Откъде може да се намери помощ и финансиране?  – Наръчникът ще Ви помогне да си отговорите на тези въпроси.

Представянето се осъществява по инициатива на Ева Мадейл, член на Европейския парламент и Председател на Международното Европейско Движение, с участието на Юхан Лепасар, директор на Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност (ENISA), Ива Ташева, съосновател и ръководител на киберсигурността в CYEN, Левон Хампарцумян, председател на Българския форум на бизнес лидерите, и Георги Шарков, ръководител на лаборатория по киберсигурност в „София Тех Парк“.

Линк, на който всеки бизнес може да се включи, за да участва активно в разговора:
https://us02web.zoom.us/j/84087976113?pwd=dFhoRkNDQUkxcU51ekZyU0dzd2JCdz09

Събитието ще бъде предавано и във Фейсбук само с възможност за гледане и писмени коментари: https://www.facebook.com/events/948223679100429