Bulgaria
Search
Close this search box.

Отворена е регистрацията на European Research and Innovation Days 2022

Генерална дирекция „Научни изследвания и иновации“ на Европейската комисия отвори регистрацията за събитието, което ще се състои във виртуален формат на 28-29 септември 2022 г., за да даде възможност за участие на хиляди представители от цял свят.  Ежегодната инициатива събира политици, изследователи, предприемачи, както и представители на широката общественост, за да обсъдят и оформят бъдещето на научните изследвания и иновациите и да достигнат до решения, които да подобрят устойчивостта и стратегическата независимост на Европа. Конференцията осигурява възможност за осъществяване на контакти, запознаване с постиженията в областта на научните изследвания и иновациите и получаване на обратна връзка от всички заинтересовани страни за това как политиката и финансирането в областта могат да допринесат за реализирането на европейските приоритети.

Програмата на четвъртото издание на събитието тази година включва сесии, свързани с новия дневен ред на ЕС в областта на иновациите, Европейската година на младежта, богатството на европейската креативност, мисиите на ЕС и много други. Наред с основното събитие, участниците ще имат възможността за провеждане на срещи с потенциални партньори в т.нар. село на събитието (EU R&I Days Village), в рамките на които да обсъдят програмата „Хоризонт Европа“, всяка от петте мисии на ЕС – климат, онкологични заболявания, океани, градове и почви, както и други теми от взаимен интерес, в специални дигитални „къщи“. Нова интерактивна изложба директно ще ангажира участниците с мисиите като нов начин за предлагане на конкретни решения на някои от най-големите предизвикателства за Европа.

За повече информация и регистрация, посетете страницата на събитието.

До датата на конференцията, на нейната страница и в социалните медии чрез #RiDaysEU регулярно ще бъде споделяна нова информация, свързана с нея.

Изданието на събитието през 2021 г. привлече над 21 000 участника от повече от 100 страни в своите 70+ сесии и семинари.