Bulgaria
Search
Close this search box.

Panodyssey, социалната медия, посветена на творческото писане, готова да превземе Европа, благодарение на подкрепата на Европейската комисия

Културният сектор процъфтява. През последните години социалните медии промениха начина, по който създателите споделят съдържание с публиката си, като същевременно позволиха да изгреят нови таланти, особено в музикалната и видео индустрията. Писателският свят вече може да се обърне към Panodyssey като своя персонализирана социална мрежа – в услуга на автори, журналисти и техните читатели.

Panodyssey е съвместна творческа платформа, където професионалисти и непрофесионални създатели могат да споделят своето художествено или нехудожествено съдържание. Тя обединява писатели и читатели около общи ценности, които съгласуват етиката и дигиталния свят. Платформата позволява на писателите да усъвършенстват своите творчески умения за писане чрез нови формати. Panodyssey също така интегрира естествени функции, които дават възможност на авторите да насърчават своята общност и да управляват приходите си въз основа на своите цели – като същевременно се имат предвид авторските права и се гарантира, че транзакциите са защитени, благодарение на блокчейн технологията.

Новата социална медия Panodyssey предоставя на творците огромните си възможности напълно безплатно – достъп до голяма публика и до международни екипи, споделяне и коментиране, следване, публикации без реклама и др. От своя страна регистрираните в медията автори могат да публикуват творбите си за безплатно или за платено четене.

Инициатор на новата медия, която се финансира от програма „Творческа Европа“, е френският стартъп в сектора на цифровото съдържание PANODYSSEY. В консорциума, който ще осъществи новаторското начинание, членуват 9  партньори от 5 европейски държави.

Бизнес център за подпомагане на малките и средни предприятия Русе ще организира серия от публични представяния на социалната медия Panodyssey в различни градове, за да даде възможност на повече български творци да се възползват от нея и да отговори на техните въпроси. Информация за предстоящите събития ще бъде предоставяна своевременно.

****

За допълнителна информация моля да се обръщате към Илиана Драганова, комуникационен мениджър на проекта в БЦП МСП, на тел. 082 821472 и i.draganova(at)bscsme.eu

Повече за Panodyssey: Panodyssey Manifesto