Bulgaria
Search
Close this search box.

Покана за състезание за възникващи технологии

Всяка година Кралското дружество по химия организира това състезание като своя инициатива в подкрепа на иновациите като  превръщаща обещаващите идеи в търговска реалност. То има за цел да подкрепи компании в ранен етап и академичните среди чрез своите партньори: Unilever, Croda, Johnson Matthey, RSSL, Reckitt Beckinser, Wallgreens Boots Alliance, Scott Bader, AstraZeneca и PepsiCo.

Срокът за кандидатстване е до 12 юли.

Освен парична награда в размер на 20 000 британски лири, четиримата победители (по един за всяка категория по-долу) ще получат менторство и подкрепа от опитните поддръжници на състезанието и ще им бъде назначен наставник от Кралското дружество по химия, който ще оказва постоянна подкрепа, както и ще осигури 20 000 паунда акселераторски грант за една година.

Критерии за участие: Конкурсът е отворен за малки компании или академични предприемачи със седалище във Великобритания, Европейски съюз, Норвегия или Исландия с по-малко от 20 служители и оборот от по-малко от 2 милиона паунда.

Поканите за участие са в четири категории със специфични подкатегории:
• Здраве
• Енергия и околна среда
• Храна и напитки
• Базови (Enabling) технологии

Технологиите, свързани с четирите категории за кандидатстване, задължително трябва да имат силен елемент, свързан с химията. 

Кандидатите трябва да имат предвид, че предложената от тях технология трябва да има някаква форма на интелектуална защита и е задължително да бъдат налични на 28 септември, ако бъдат избрани в списъка на финалистите.

За допълнителна информация и подробности, как да кандидатствате за конкурса, пишете на denitsa.marinova (at) online.bg