Bulgaria
Search
Close this search box.

Предприемачи и експерти – с мнения и препоръки в доклад „Насърчаване на конструктивния капитал в България: Иновации в регионите и развитие на частния сектор“

Центърът за изследване на демокрацията представи доклад по темата „Насърчаване на конструктивния капитал в България: Иновации в регионите и развитие на частния сектор“. Той представя Програма за действие за привличане на конструктивен капитал. Тя е базирана на анализ на европейски и национални стратегически документи и консултации с ключови представители на бизнеса в шестте района за планиране на страната. Програмата за действие за насърчаване на конструктивния капитал в България е разработена от интердисциплинарен екип на Центъра за изследване на демокрацията и Еnterprise Europe Network Bulgaria, координирана в страната от Фондация „Приложни изследвания и комуникации “. Ръководители на екипа бяха Руслан Стефанов, програмен директор на Центъра за изследване на демокрацията, и професор Теодора Георгиева, главен експерт, и Константин Узунов, анализатор във Фондацията.

Екипът получи изключително ценна информация от водещи регионални и секторни бизнес лидери: Ангел Хронев, главен изпълнителен директор на Търговско-промишлената палата – Пловдив, Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлената палата – Стара Загора, Кристина Ешкенази, член на Управителния съвет на член на Управителния съвет на Българската работодателска асоциация Иновативни технологии, и Кристиян Михайлов, съосновател на PARA – Професионалната асоциация по автоматизация и роботика.

Екипът изказва специални благодарности и на Светлана Боянова, основател на AgroHub.BG, Димитър Димитров, съосновател и изпълнителен директор на Микар Инновейшън , Катя Стайкова, директор „Връзки с обществеността“ на Тракия икономическа зона, Илия Левков, председател и изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Електромобили“, и Румяна Грозева, изпълнителен директор на Агенцията за регионално икономическо развитие Стара Загора.

Съществен принос в анализа и формулирането на препоръки за реформи имат Добромир Иванов, председател на BESCO – The Bulgarian Startup Association, и Божидар Божанов, основател и изпълнителен директор на LogSentinel.

Запознайте се с доклада!