Bulgaria
Search
Close this search box.

Предстои следващото събитие от поредицата бизнес форуми “High-growth technology 2023”

Онлайн форумите са организирани от Европейското патентно ведомство и Licensing Executives Society International и са особено подходящи за малки и средни предприятия, и по-конкретно за техните управленци и професионалисти в областта на интелектуалната собственост, както и за техните инвеститори. Целта на форумите е представяне на ролята на интелектуалната собственост за подобряване на резултатите на бизнеса и значението на стратегиите за интелектуална собственост за привличането на инвеститори и повишаване на стойността на предприятията.

Форумите са основани на представянето на реални случаи от практиката на конкретни иновативни предприятия от страна на управленците на съответните технологични компании и са с продължителност от 1 час + още 1 час за среща с говорителите (по желание). В рамките на форумите експертни панели ще анализират успешните истории, за да разкрият как интелектуалните активи са подкрепили бизнеса и да предложат на всички заинтересовани подходящи идеи с практическо приложение.

Следващият форум в поредицата е Build-to-sell (Създаден, за да бъде продаден) и е посветен на д-р Ghassan Kassab, основател на 3DT Holdings & California Medical, с панел, председателстван от Juergen Graner, Globalator. Той е предназначен за мениджъри, които или искат да продадат своя бизнес, или техните инвеститори изискват това от тях. Създаването на компания, която да достигне максимална стойност с цел да бъде продадена, изисква дългосрочна визия и ясен фокус. Форумът изследва примери на предприятия, които са успели в това, като акцентира върху три вида интелектуални активи: технологии, бранд и качество на управлението на оперативно ниво.

Д-р Ghassan Kassab, основният оратор във форума, има над 300 подадени патентни заявки, по част от които вече са издадени патенти. Той ще разкрие подробно как е изградил иновационна „машина“ в областта на медицината, довела до няколко изключителни лицензии за технологии и множество spin-off компании до момента. Заедно с панела от експерти от Европа, Азия и Северна Америка той ще обсъди това как едно високотехнологично предприятие може да служи като платформа за създаване и продажба на няколко spin-off компании. Обект на дискусията ще бъдат и най-добрите начини за това водени от науката предприятия не само да печелят от своите технологии, но и да имат продължително глобално въздействие посредством продажба (exit).

Форумът ще се състои на  29 юни, 17:00 (CEST), след предварителна регистрация. Повече информация за програмата и ораторите и формата за регистрация можете да откриете тук.

Участието е безплатно, но броят на местата е ограничен.

Работен език – английски.

За повече информация, както и за да можете да изгледате записите на предишните форуми, вижте тук.