Bulgaria
Search
Close this search box.

Президентът Радев награди иновативни фирми с марката „Високи постижения в иновациите“

На 30 януари 2020 г. Президентът на България г-н Румен Радев за втори път отличи лично всички финалисти в Конкурса „Иновативно предприятие на годината“ с марката „Високи постижения в иновациите“.

Посланици и дипломати от държави – европейски и световни лидери в иновациите – Германия, Австрия, Южна Корея, Япония, Великобритания, Израел, Полша, предприемачи, представители на институциите, нестопанския сектор и академичната общност и експерти присъстваха на специална церемония в Президентството, организирана от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Enterprise Europe Network – България под егидата на държавния глава.

Представители на 21 компании – стартъпи и утвърдени лидери от всички икономически сектори, получиха марката лично от президента Румен Радев, който заяви: „Иновациите са за умните и смелите и аз много се радвам, че днес вашият брой расте. Иновациите трябва да бъдат поощрявани от държавата, обществото и всички нас“.

Марката „Високи постижения в иновациите“ на фондация „Приложни изследвания и комуникации“ се предоставя за ползване на предприятията финалисти, преминали успешно оценяване от експерти на Фондацията и жури от водещи български организации и институции в рамките на конкурса „Иновативно предприятие на годината“. Конкурсът се организира от фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Еnterprise Europe Network – България и под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев. Критериите за оценка на иновациите за придобиване на правото за използване на марката „Високи постижения в иновациите“ включват: високо качество и оригиналност на иновациите, въздействие на националния и световния пазар, върху околната среда и обществото, ефективност на бизнес модела.

Допълнително информация за церемонията