Bulgaria
Search
Close this search box.

Седмица на добрите практики в градското земеделие

Между 28 юни и 1 юли всеки ден между 15 и 16 часа ви каним на кратки онлайн срещи, на които ще представим добри практики в градското земеделие от България, Испания, Германия, Португалия и Гърция.

Сред тях са Дигиталната карта за подходящите терени за градско земеделие в София и опитът на Градско градинарство-София и градина заДружба.

Очаквайте 3-минутно видео за всяка инициатива, дискусия с експерти и съмишленици за повече и по-успешно градско земеделие, въпроси и отговори.

Добрите практики са групирани в четири тематични сесии в рамките на 4-дневното събитие: градско земеделие за образование, граждански инциативи, средства за популяризиране и бизнес възможности.

За регистрация: https://bit.ly/3j3x6iL

Повече информация тук: дигиталната Good Practices Week, 28 юни – 1 юли (всеки ден от 15:00 до 16:00 ч наше време), както и в програмата по-долу:

Educational urban farming activities 28.06., 2-3 pm CET

Civil initiatives in urban farming 29.06., 2-3 pm CET

Communication tools to promote urban farming activities 30.06., 2-3 pm CET

Business 01.07., 2-3 pm CET

Научете повече и за органичното градско земеделие в Андалусия, както и за покривните градини в Барселона, които са изцяло поддържани от хора с увреждания и голяма част от зеленчуците се даряват в нашия YouTube канал.

Събитието се организира в рамките на проекта CityZen – инициатива на Фондация “Приложни изследвания и комуникации”, която стартира 2019г. и се финансира от Програмата за междурегионално сътрудничество INTERREG EUROPE 2014-2020. CityZen разглежда ползите, които градското земеделие предлага за по-добра устойчивост и просперитет на градовете и регионите.

Иницативата се реализира от регионални власти, изследователски институти и организация за подпомагане на бизнеса от 5 европейски страни:
– Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ в ролята на координатор на CityZen от България;
– Фонд за регионално развитие на Централна Македония от Гърция;

– Кметството на община Бежа от Португалия;
– CIMBAL – Сдружението на общините в Байшу Алентежо от Португалия;
– Висше техническо училище по аграрно инженерство към Университета във Валядолид от Испания;
– Фондация за природно наследство на Кастилия и Леон от Испания;
– Институт за изследвания на развитието на селските райони в университета Гьоте Франкфурт / Майн от Германия.

За подробности: https://www.interregeurope.eu/cityzen/

denitsa.marinova(at)online.bg