Bulgaria
Search
Close this search box.

Уебинар: Европейските МСП по пътя за Индия – интелектуална собственост, бизнес възможности и предизвикателства

Уебинарът ще се състои на 4 май от 11:00 до 12:30 Централно европейско време и ще даде възможност:

  • Да научите повече за индийския пазар, наличните бизнес възможности и подкрепа, предлагани на предприятията от ЕС, по-специално в секторите на околната среда, енергетиката и климата, ИКТ и урбанизацията в Индия.
  •  Да откриете най-добрата стратегия за защита на вашата интелектуална собственост, когато правите бизнес в Индия, с особен акцент върху защитата на иновациите в Индия.
  •  И накрая да чуете за успешния опит на португалска компания, която прави бизнес на индийския пазар.

Този уебинар се организира от Португалската търговско-промишлена камара, EUROCHAMBRES и India IP SME Helpdesk,  в сътрудничество с Business Support to the EU-India Policy Dialogue.

Програмата и регистрацията са достъпни тук

ЕС e вече първи партньор на Индия по отношение на търговията и инвестициите. Двустранната търговия със стоки през 2019 г. и услуги през 2018 г. възлиза на 107,5 милиарда евро, докато кумулативните преки чуждестранни инвестиции (ПЧИ) възлизат на 70,35 милиарда през 2018 г. Заслужава да се отбележи също, че търговията със стоки между ЕС и Индия е забележително балансирана с износ в размер на 38,2 милиарда евро и внос до 39,6 милиарда евро. Това доказва допълняемостта на двете икономики. В Индия присъстват около 6000 компании от ЕС, които осигуряват пряка и непряка заетост на около 6,7 милиона души.

На 8 май 2021 г. лидерите на Европейския съюз и Индия ще се срещнат за срещата на върха ЕС-Индия.

За контакт:

denitsa.marinova(at)online.bg