Bulgaria
Search
Close this search box.

Виртуално събитие „Tech4SmartCities“

АРК Консултинг има удоволствието да ВИ ПОКАНИ за онлайн участие в В2В-събитието, което ще се състои на 17 юни 2021 г., като продължение на събитията E²Tech4(Smart)Cities от предходните години. Събитието, което е напълно виртуално и безплатно, е посветено на  устойчивите и умните технологии за градовете и ще има и състезателна (pitching) част.

Tech4SmartCities е предназначено за фирми, органи на публична власт (местни и централни), университети и изследователски институции, асоциации. Фокусът на събитието е поставен върху технологии и решения, свързани с енергийната ефективност, градската мобилност, устойчивото строителство, кръговата икономика, ниските въглеродни емисии, дигиталната трансформация и други, които подпомагат постигането на целите на градовете за липса на негативно въздействие върху климата и повишаване на тяхната устойчивост.

Основни теми на събитието са:

  • умни градове и общности, ИКТ за градовете
  • умна мобилност и логистика, мобилността като услуга
  • енергийна ефективност на сградите и кварталите
  • възобновяеми източници на енергия, управление и възстановяване на енергията
  • интеграция на умни мрежи и енергийни системи
  • кръгова икономика и основани на природата решения за градовете
  • умен, здравословен и безопасен живот

По време на обедната почивка ще бъде проведен уебинар на тема „Европейските изследователски и иновационни възможности в рамките на програмата „Хоризонт Европа“.

Предвиждат се и 3 кратки паралелни уебинара, в рамките на които ще бъдат представени добри практики и примери от областите на кръговата икономика, дигитализацията и мобилността, за да илюстрират възможностите и предизвикателствата пред градовете по пътя на техния преход към неутрални по отношение на климата и устойчиви екосистеми.

Ще има и състезателна част (pitching), в рамките на която предварително избрани МСП и старт-ъпи ще имат възможността да представят своите иновативни проекти пред панел от международни инвеститори.

Срок за подаване на идеите за състезателната част: 28 май 2021 г., 12.00 ч.

Участието в В2В-събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация до 16 юни, 12 ч. (СЕТ).

При интерес за участие и необходимост от съдействие можете да се обърнете към нас на адрес fanny.koleva(at)online.bg.

На този адрес можете да откриете и допълнително информация за събитието: https://tech4smartcities-2021.b2match.io/