Bulgaria
Search
Close this search box.

Women TechEU набира участнички до 10 ноември

Европейската комисия публикува първата покана за участие по инициативата Women TechEU, предложена от българския еврокомисар Мария Габриел.

Инициативата WomenTechEU е насочена към високотехнологични стартъпи, ръководени от жени, заемащи висока ръководна длъжност като главен изпълнителен директор или равностойна длъжност в компанията към момента на подаване на предложението за кандидатстване.

Крайният срок за кандидатстване през Funding and Tenders Portal е 10 ноември до 17:00 ч. CET.

Финансиран по Работна програма „Европейската иновационна екосистема“ на Хоризонт Европа, WomenTechEU е съвсем нова инициатива на Европейския съюз. Схемата предлага първокласни коучинг и наставничество за жени-основателки на високотехнологични компании, както и целенасочено финансиране за подпомагане на тяхното бизнес развитие на следващо ниво.

WomenTechEU предлага:

– Финансова подкрепа на одобрените компании под формата на индивидуално безвъзмездно финансиране в размер на 75 000 EUR за подкрепа на първоначалните стъпки в иновационния процес и разрастването на компанията.

– Наставничество и коучинг, предоставени от услугите на EIC Business Acceleration Services в рамките на “Women Leadership Programme”, които включват специални събития за контакти с партньори и представяния пред инвеститори.

– Възможности за участие в специални дейности, организирани от мрежата на InvestEU и Enterprise Europe Network.

Пилотната схема, стартирала на 13 юли, ще подкрепи до 50 обещаващи стартиращи предприятия, водени от жени, започвайки от 2022 година.

За контакт:

denitsa.marinova(at)online.bg