Bulgaria
Search
Close this search box.

Елена Маринова: „Иновативно предприятие на годината“ е възможност за споделяне на иновативни решения и подходи

Елена Маринова, президент на  Мусала Софт ООД, финалист в Националния конкурс „Иновативно предприятие на годината 2020“ в категория „Иновационен мениджмънт“, сподели пред нас за значението на марката „Високи постижения в иновациите“ за компанията.

– Разкажете ни какво се случи с Вашия проект тази година?

– Нашият проект е инициатива с фокус иновации на всички нива – бизнес процеси, подходи към хората ни и клиентите. Отражение на успешната ни цялостна мениджмънт стратегия са резултатите за 2020 г. с финансов ръст над 20%, увеличен като мащаб, националности и технологична експертиза екип и разширено клиентско портфолио – нови проектни направления с текущите ни партньори, стъпване на нови пазари. Продължаваме да създаваме бъдещето с нашите клиенти, а те са предизвикателни водещи мултинационални организации. Да бъдеш лидер в тази компания изисква непрекъсната креативност и безупречен професионализъм на индивидуално и корпоративно равнище.

– Как участието в конкурса, организиран с подкрепата на EEN-България, и марката „Високи постижения в иновациите“ Ви помагат за развитието на Вашата компания и проекти?

– Мусала Софт получава за 2020 г. марката за иновативни решения и подходи в политиките си към хората. Това е материализация на усилията на екипите ни, които се грижат за хората ни – от откриването на точните колеги, през въвеждане в компанията, развитие на таланта, осигуряване на инфраструктура, организиране на инициативи за личностно и професионално развитие и др.  Сплотеният от общи ценности и посока мотивиран екип реализира успешни проекти и води до високи бизнес резултати.

– Бихте ли препоръчали на свои колеги да участват в Конкурс „Иновативно предприятие на годината 2021“ и защо?

– „Иновативно предприятие на годината“ е възможност за споделяне на иновативни решения и подходи, добри практики и визия на българските компании. Споделянето обогатява индустрията като цяло и прави всички ни по-конкурентоспособни. Призовавам всички български компании, които имат с какво да се похвалят, а те със сигурност са много, да участват в „Иновативно предприятие на годината 2021“!