Bulgaria
Search
Close this search box.

Кристин Пейчева: Ползите да си носител на награда от конкурса „Иновативно предприятие на годината“ не са за подценяване – те допълват перфектно профила на дадено предприятие, а това е едно от най-важните неща, както за инвеститори, така и за програми за финансиране и клиенти.

Кристин Пейчева, проектен мениджър на „СМИК ингридиънтс“ АД, победител в конкурс „Иновативно предприятие на годината 2021“, категория „Качество на живот“, разказва какво се случва с компанията в годината след получаването на наградата.

  • Разкажете ни какво се случи с Вашия проект тази година?
  • През годините от създаването на компанията до началото на 2022 г. бяхме насочили усилията си в усъвършенстването на технологиите, които сме разработили, патентоването им и други действия, свързани със защита на интелектуалната ни собственост. В началото на тази година започнахме много активно да се занимаваме с продажби, подготвяне на договори и така наречения „private label“. Към момента сме в преговори с различни компании от Европа и света – Дания, Швеция, Белгия, ОАЕ, Саудитска арабия, Германия и Англия. Освен продажбите, сме във фаза на активно набиране на капитал – европейски грантове и Venture Capital. Надяваме се скоро да можем да се похвалим с успехи и в тази посока!
  • Как участието в конкурса и марката „Високи постижения в иновациите“ Ви помагат за развитието на Вашата компания и проекти?
  • При кандидатстване по различни европейски програми за финансиране и акселератори винаги споменаваме отличието ни от конкурса. Това носи допълнителни точки при оценката на предприятието. Различни ползи има и когато го казваме на потенциални клиенти или инвеститори. Това, че сме победител в конкурс от подобен мащаб носи сигурност и доверие на хората, които обмислят дали да работят с нас. Наличието на подобно отличие ни отличава като лидер в иновациите и подпомага силно профила на нашата компания в почти всякакви аспекти.
  • Бихте ли препоръчали на свои колеги да участват Конкурс „Иновативно предприятие на годината 2022“ и защо?
  • Определено и то с две ръце. Дори когато започнем от организацията на екипа и дейностите по кандидатстването, аз смело твърдя, че срещнахме страхотни хора, които ми помагаха през цялото време. Всички мои въпроси и тревоги бяха любезно посрещнати и получиха отговор и процесът на самото кандидатсване премина изключително спокойно и за щастие успешно! Ползите да си носител на подобна награда също не са за подценяване – те допълват перфектно профила на дадено предприятие, а това е едно от най-важните неща, както за инвеститори, така и за програми за финансиране и клиенти. Оценката от този конкурс, разбира се, няма да бъде всичко, което Ви е нужно, за да просперирате напред в бизнеса си, но определено помага за по-нататъчното развитие на компанията.