Bulgaria
Search
Close this search box.

Ния Йотова: Признанието и видимостта, които ни донесе победата в конкурса „Иновативно предприятие на годината“, са отличен ПР за компанията ни

Ния Йотова, Директор „Бизнес Развитие“ на „ЗенХолд“ АД, победител в конкурс „Иновативно предприятие на годината 2021“, категория „Иновация в креативните индустрии“, разказва какво се случва с компанията в годината след получаването на наградата.

  • Разкажете ни какво се случи с Вашия проект тази година?
  • През 2022 г., следваме 2 линии на продуктово развитие:

– Продължаваме да се развиваме по вече установения път на разработка на виртуални преживявания по задание на големи международни клиенти. Два от проектите ни, които разработихме за City Nen – Мачу Пикчу и Гробницата на Нефертари, са част от постоянните експозиции на  музеите в Boka Raton, Флорида и в бостънския музей на Естествените Науки. Горди сме да споделим, че единият от тях –  Мачу Пикчу, спечели награда Lumiere в категория Best Use of VR.

– Отделно, започваме да разработваме и втора продуктова линия. В момента разработваме  нов продукт, който ще е базиран на технологиите AR и AI и ще е насочен към потребителския пазар.

  • Как участието в конкурса и марката „Високи постижения в иновациите“ Ви помагат за развитието на Вашата компания и проекти?
  • Разработката на иновации е рисково начинание, поради естеството на работата (новостите на пазара винаги са свързани с повишено ниво на риск). Всяка една компания, разработваща високо рискови иновации знае колко е полезно да получи валидация и признание, както от пазара, така и от експерти в съответната област. Признанието и видимостта, които ни донесе победата в престижен конкурс като „Иновативно предприятие на годината“, са отличен ПР за компанията ни. Той доведе до повишен интерес към нас от трети страни. След спечелването на марката „Високи постижения в иновациите“, бяхме забелязани и отличени и в други конкурси на местно ниво.
  • Бихте ли препоръчали на свои колеги да участват в Конкурс „Иновативно предприятие на годината 2022“ и защо?
  • Горещо препоръчваме участие в конкурса не само поради причините, описани по-горе, а и поради факта, че вероятно през 2022 г. награждаването ще се проведе не онлайн, а физически. Това предоставя още една отлична възможност за нетуъркинг, установяване на нови бизнес контакти и повишаване на видимостта.