Bulgaria
Search
Close this search box.

Digital4Sofia 2022 и победилите в StartUp World Cup Bulgaria

На 13 юни в Интер Експо Център, София, се проведе една от най-мащабните е-комерс инициативи в България – Digital4Sofia 2022, сред чиито партньори е мрежата в подкрепа на бизнеса, Enterprise Europe Network – България (EEN-България).  Конференцията беше посветена на представяне в панелни дискусии на най-новите тенденции, регулации, предизвикателства и обещаващи иновации в едни от най-бързо развиващите се сектори в световен мащаб – онлайн търговията и финансовите технологии, както и на мястото на България на международната сцена.

В събитието взеха участие гости и лектори от водещи компании, финансови и публични институции от страната и ЕС. Специално внимание беше отделено и на EEN-България като ключов инструмент в стратегията на ЕС за стимулиране на икономическия растеж и създаване на нови работни места. В представянето на мрежата, г-н Ангел Хронев, „Търговско-Промишлена Камара-Пловдив“, сподели дългогодишния си опит, като наблегна на ключови ползи за МСП в посока интернационализация, достъп до нови технологии, дигитализация и устойчиво развитие.

Програмата на събитието завърши с гала вечер и излъчване на национален победител в състезанието StartUp World Cup Bulgaria, част от световния тур и основен квалификационен кръг на StartUp World Cup 2022, чиято основна цел е да насърчи иновациите и предприемачеството в световен мащаб.

Екипът от Daye се поздрави със заслуженa победа след като успешно защити бизнес концепцията и продукта си и убеди журито, че решенията, които предлага в грижата и превенцията на женското здраве, са достойни за големия финал в САЩ. В края на септември победителите ще отидат в Силициевата долина, за да представляват България в конкурентна надпревара с още 40 финалисти от различни страни за голямата награда от  1 млн. долара.

Подгласници на победителите останаха Fast AI и Bevine, с интересни решения за диагностика и разпознаване признаците на инсулт и прецизното земеделие, съответно.

 

Digital4 e поредица от събития в шестте най-големи града в страната. Първите две  от тях – в Русе и Бургас, бяха открити от кметовете на общините и се радваха на висока посещаемост (средно 180 участника всяко от тях). Събитията, които предстоят са:

  • 25-ти юни Digital4Varna 2022 SEO & CONTENT MARKETING CONFERENCE
  • 20-21-ви септември DiTech EXPO 2022 & Digital4Plovdiv – Годишната конференция за онлайн маркетинг и търговия в България. Това е най-мащабното събитие от поредицата и се провежда ежегодно в Пловдив с посещаемост от над 500 участници.