Bulgaria
Search
Close this search box.

Мисия на български компании ANKIROS 2022, Истанбул

ANKIROS 2022 се организира от Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.S. и се проведе на 6-8 октомври 2022 в Панаирен и конгресен център Tuyap в Истанбул. Това беше 15-то ANKIROS и 9-то TURKCAST издание на международните панаири и се проведе в 8 зали с нетна площ на щандовете 23 582 м2 и 3000 м2 площ за събития.

Клъстер “Мехатроника и автоматизация”, член на Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network-България, организира посещението на пет български компании на ANKIROS 2022 в Истанбул. По време на изложението, представители на фирмите имаха възможност да се срещнат с турски компании и да обсъдят възможности за бизнес партньорства.

Изложенията ANKIROS / TURKCAST 2022 привлякоха производители и купувачи от Близкия изток и Европа като резултатите от проучването на участниците показват, че 71% от посетителите са били производители, а 55% от посетителите са на управленски нива в своите организации. По-голямата част от компаниите купувачи, посетили панаира, работят в областта на металургията на желязо – стомана и леярските технологии. За катедрите по металургия и материалознание на университетите бяха осигурени безплатни щандове и маршрутки, за да посетят панаира. По този начин студенти имаха възможност да се срещат с водещи компании от сектора, да придобият практически опит за сектора и да увеличат интереса на бъдещите инженери към производствената индустрия.

За контакт:

cma@cluster-mechatronics-automation.com