Bulgaria
Search
Close this search box.

Нова отворена процедура по програмата за обучение в областта на японската бизнес култура

Тази година обучението “Get ready for Japan” (“Подгответе се за Япония”) отново ще се състои на място, след прекъсването на този формат заради КОВИД-19. Тренингът е с дълга история – неговите сесии се организират редовно от 1987 г. насам. Тази година двуседмичната програма ще се състои в периода 15-26 май в Токио, Япония.

Благодарение на обучението, от 1987 г. до днес повече от 600 европейски фирми са се възползвали от знанията и конкретните средства, необходими им за да подходят по-правилно към японския пазар.

Обучението е предназначено за малки и средни предприятия, като предлага на мениджърите на компании от ЕС уникалната възможност да се докоснат до и да разберат по-добре културните и икономическите аспекти, стоящи в основата на японските технологични и бизнес постижения. То е фокусирано върху бизнес управлението и се състои от комбинация от лекции, казуси, ролеви игри в областта на воденето на преговори с японски мениджъри и посещения на предприятия. Ще бъде предвидена и възможност за участие в предварително планирани двустранни бизнес срещи.

Цели на обучението:

  • участниците да разберат по-добре японските бизнес среда, бизнес практики и стил на общуване с цел да открият начини да правят успешен бизнес чрез установяване на партньорски отношения;
  • участниците да се запознаят с процеса на вземане на решения в японските предприятия и да разберат в по-висока степен тяхната йерархия и стила на преговорите, които водят;
  • участниците да получат възможността да подобрят отношенията си със свои настоящи японски клиенти и да улеснят контактите си с бъдещи такива по време на индивидуалните си срещи с фирми – чрез онлайн брокерско събитие.

 Профил на участниците:

  • представители на малки и средни предприятия
  • с водеща роля при определянето и прилагането на политиките на своите фирми в отношенията им с Япония
  • и на които предстои преместване в Япония
  • или работещи за фирми, които възнамеряват да осъществяват доставки в полза на японски фирми
  • и които искат да научат повече за управленските практики и технологичното развитие на Япония.

Обучението ще бъде проведено на английски език.

В момента тече срокът за кандидатстване за програмата – до 16 март 2023 г.

За да бъде осигурено необходимото внимание на всеки от участниците, техният брой е ограничен. За целта ще бъде направена селекция на основата на всички получени кандидатури. Основният критерий за подбор е свързан със стратегията на фирмата на участника по отношение на Япония.

Организаторите покриват всички разходи, свързани с обучението като такси на ораторите, наем на зала, трансфери във връзка с посещението на предприятия и т.н.

Участниците покриват своите пътни разходи от Япония и обратно, както и престоя си в Япония.

На този адрес можете да откриете допълнително информация за събитието, както и да подадете своята кандидатура: https://www.eu-japan.eu/events/get-ready-for-japan-training-programme