Bulgaria
Search
Close this search box.

ВЕИ – добри практики и нови възможности за финансиране

ВЕИ – добри практики и нови възможности за финансиране

Бизнес център за подпомагане на МСП – Русе има удоволствието да Ви покани на  специализираното събитие, посветено на въвеждането на възобновяеми енергийни източници  от малкия и среден бизнес „ВЕИ – добри практики и нови възможности за финансиране“, което  ще се проведе в гр. Русе на 7 март 2024 с подкрепата на Клъстер ВЕИ. Ако нямате възможност да  участвате на място, можете да се включите и онлайн. 

Зеленият преход трябва да се насърчава най-много в енергоемките сектори, където могат да  бъдат постигнати най-видимите резултати в намаляването на емисиите на CO2, но това е цел на  фирмите от всички браншове на икономиката. По-голямата част от малките и средни  предприятия в момента обаче не знаят как могат да направят този преход към възобновяема  енергия. 

Събитието „ВЕИ – добри практики и нови възможности за финансиране“ ще Ви даде  възможност да се запознаете и/или споделите добри примери от практиката за въвеждането на  ВЕИ от МСП в България и ЕС и какви финансови инициативи съществуват в момента, от които  фирмите могат да се възползват, за да направят своя зелен преход. Темите и дискусиите ще бъдат  водени от видни специалисти и експерти в сферата на ВЕИ и подкрепата на МСП. 

Ще се радваме да споделите и своите идеи за това как различните МСП могат да бъдат  подкрепени по-добре по отношение използването на ВЕИ. 

Програма 

09:30 – 10:00  Регистрация
10:00 – 10:15  SMEnergy – зелени услуги и възможности за МСП

 

10:15 – 11:00  Добри практики и реализирани проекти в България
11:00 – 11:30  Кафе пауза
11:30 – 12:15  EENergy – процедура за грантово финансиране на МСП
12:15 – 12:30  Дискусия – въпроси и отговори

Такса 

Участието в събитието е безплатно, но изисква регистрация.  

Заявете своето участие най-късно до 5 март 2024 на следния линк

Очакваме Ви на 7 март от 9:30 ч. в конферентната зала на х-л Дунав, гр. Русе! Заповядайте! 

С уважение, 

Екипът на БЦП МСП – Русе